Primjena članka 315. b. KZ u gradskom i javnom linijskom prijevozu
U prostorijama Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zagrebu održana je konferencija za novinare na kojoj su Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske (USVPRH) te Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) upozorili na neprimjenu članka 315.b Kaznenog zakona u gradskom i javnom linijskom prijevozu.
Novi Kolektivni ugovor vozače Liburnije d.o.o.
Završeni su višemjesečni pregovori između Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) s predstavnicima Grada Zadra
Radnici CESTE ŠIBENIK d.o.o.
Sporazum o prekidu štrajka u Cestama Šibenik d.o.o.
Štrajk u sindikalnoj podružnici „Ceste Šibenik“

Štrajk u sindikalnoj podružnici „Ceste Šibenik“

 

Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) u ponedjeljak 12. lipnja od 7:00 sati započeo je štrajk u tvrtki Ceste Šibenik d.o.o., na adresi Velimira Škorpika 27, Šibenik.
Sindikat je početkom godine pokrenuo inicijativu za pokretanje kolektivnih pregovora s ciljem povećanja plaća za minimalno 15 posto s obzirom na krizu troškova života, kao i usklađivanje postojećeg kolektivnog ugovora s Izmjenama i dopunama Zakona o radu.
Poslodavac nije pokazao nikakvu namjeru da pristupi tim kolektivnim pregovorima zbog čega je obavješteno Gospodarsko-socijalno vijeće i pokrenut postupak mirenja, međutim ni postupak mirenja nije uspio jer poslodavac i dalje nije pokazao želju za pristupanjem kolektivnim pregovorima. Tako su se stekli uvjeti, sukladno Zakonu o radu za pokretanje štrajka.
Radnici zahtijevaju da se prihvati inicijativa za pokretanje kolektivnih pregovora i započne socijalni dijalog s radnicima.

SPIVH