U Zagrebu, 23.4.2018. godine , na inicijativu učenika Vinka Cestara, održano predavanje u Školi za cestovni promet pod nazivom „Iz škole na tržište rada“. Glavni predavači na predavanju u Školi za cestovni promet bili su Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade SSSH te Mario Švigir, tajnik Sindikata prometa i veza Hrvatske.

Stručne teme o kojima su predavači govorili su radna prava, ugovor o radu, izračun plaće, problematika u prometanim poduzećima, nestabilnosti na tržištu rada, važnost kolektivnih ugovora, pravima za dostojanstven rad, rad na određeno vrijeme i posljedice takvog rada, ulozi prosvjeda te organizaciji radnika za ostavarenje ciljeva sigurnog i poštenog rada.

Učenici završnih razreda Škole za cestovni promet pratili su izlaganja predavača te aktivno sudjelovali u raspravama prilikom prezentiranja stručnih tema.