Savez samostalnih sindikata Hrvatske  i Zaklada Friedricha Eberta (FES) organizirali su u Novinarskom domu konferenciju pod nazivom Radno vrijeme po mjeri čovjeka na kojoj se raspravljalo o tome kakvo je to radno vrijeme po mjeri čovjeka, zašto i kako skratiti radno vrijeme, te koja rješenja za preokretanje negativnih trendova u području radnog vremena predlažu europski sindikati i SSSH. Na konferenciji je također bilo predstavljeno istraživanja o radnom vremenu koje je za SSSH provela agencija Hendal.

O europskoj praksi i trendovima govorio je Stan de Spiegelaere iz Europskog sindikalnoga instituta (ETUI), jedan od autora knjige “Zašto i kako skratiti radno vrijeme”, koja je prevedena na hrvatski jezik, a čiji je nositelj autorskih prava upravo SSSH.

Istraživanje, koje je na konferenciji predstavila savjetnica za radno i socijalno pravo SSSH Sunčica Brnardić,  ukazuje i na znatno bolju organizaciju radnog vremena i poznavanje propisa o radnom vremenu kod poslodavaca kod kojih je aktivan sindikat.

U sklopu konferencije održana je i panel rasprava o iskustvima u organizaciji radnog vremena u pojedinim djelatnostima u kojoj su sudjelovali predsjednica Sindikata graditeljstva Hrvatska Jasenka Vukšić, izvršna tajnica Sindikata trgovine Hrvatske Bojana Percan, potpredsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Marinko Prgomet, te voditeljica Odsjeka za upravljanje psihosocijalnim rizicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (Služba za medicinu rada) Helena Koren.